Een fijne, gezellige koffiecorner is op elk kantoor mogelijk. Het maakt niet uit hoe groot of klein je bedrijf is. Waar mensen werken, is koffie nodig. Waarom die koffie dan niet aanbieden in een aantrekkelijk ingerichte koffiecorner?

Waarom aandacht geven aan een koffiecorner of koffiehoek op kantoor?

Wel eens gewerkt of op bezoek geweest bij een bedrijf waar enkel een koffieautomaat in een hoekje stond, met opgedroogde resten van gisteren en nauwelijks plek om je bekertje neer te zetten? Dan begrijp je meteen hoe een koffiecorner je beleving van je werk(bezoek) maakt of breekt.

Een fijne, goed ingerichte koffiecorner maakt het voor medewerkers aantrekkelijk om dagelijks op kantoor hun dag door te brengen, geeft ontspannen momentjes om dan weer lekker productief door te gaan en geeft een fantastische eerste indruk bij je gasten.

Hier zijn mijn 6 tips voor een aantrekkelijke koffiecorner. Zelfs als je bedrijf klein is, kun je hiermee prima voor de beste koffiebeleving op het werk zorgen!

Koffiemachine op kantoor

De koffieautomaat op kantoor is natuurlijk de hoofdrolspeler! Zonder goede kwaliteit koffiemachine heeft je koffiehoek meer weg van een nutteloze etalage dan van een bruisende plek waar medewerkers graag samenkomen voor een koffie genietmomentje.

Zelf ben ik fan van het in Nederland vrij nieuwe merk Facil, dat met hun compacte volautomatische koffiemachines in een mum van tijd voor fantastische koffie zorgt. Voor zowel grote als kleine bedrijven is hun volautomaat Facil FE-41 ideaal.

Wil je met me brainstormen over welke koffiemachine voor jouw bedrijf het meest geschikt is, geef me dan even een seintje, ik denk graag met je mee.

Lekkere koffie op het werk

Harde werkers en bezoekers verdienen een lekkere kop koffie op kantoor. Geloof me, die goede, smaakvolle koffie hoeft helemaal niet peperduur te zijn. Zelfs als je duurzaamheid en biologische belangrijk vindt, hoef je niet de hoofdprijs te betalen.

Espressoh levert diverse premium blends van de Italiaanse koffiebrander Agust Coffeeroasters, die alleen met fairtrade producten werkt en wekelijks vers geroosterde koffie aanlevert. Zo heb je tegen een heel redelijke prijs altijd de meest verse koffie op kantoor. Bekijk hier onze koffieblends voor inspiratie.

Zorg voor een fijne pauzeplek

Afhankelijk van hoe groot of klein je kantoor is, je kunt van je koffiecorner een fijne plek maken om even samen te komen. Je kent vast wel die momenten dat je even een plekje nodig hebt voor een korte meeting of om een bezoeker op ta vangen.

Maak van je koffiehoekje dus iets meer dan een tafeltje waar nét de koffieautomaat op past.
Een paar tafels en stoelen, een bartafel met een paar krukken of een paar zitjes zijn soms al voldoende om mensen even neer te laten strijken in je nieuwe koffiehoek.

Koffiecorner meubel

Over iets méér dan alleen een klein tafeltje voor het koffieapparaat gesproken… een koffiecorner meubel zal je koffiehoek een stuk mooier én praktischer maken. Ze bestaan in alle soorten, maten en uitvoeringen. Natuurlijk kun je koffiecorner meubels op maat laten maken, maar wil je het liever wat simpeler en prijsgunstiger houden, let dan bij je keuze in elk geval erop dat je koffiecorner meubel een paar deurtjes en/of lades heeft, zodat je alle accessoires, servies en voorraden netjes opgeruimd kunt bewaren. Vooral je koffievoorraad zal een betere kwaliteit behouden wanneer dit in een droge, donkere ruimte wordt bewaard. Bekijk hier al mijn tips voor het bewaren van koffie en koffiebonen.

Koffiehoek inrichten met sfeer

Met een paar simpele elementen kan je je koffiecorner nóg aantrekkelijker maken. Een prettige sfeer is ontzettend belangrijk voor het welzijn van de mensen die bij jou in het kantoorpand werken. Die sfeer kun je snel creëren met planten, een muur met leuke koffieweetjes, warme verlichting en natuurlijke materialen zoals hout.

In zo’n fijne omgeving hoef je niet even haastig een kopje koffie te halen om dan door te rennen naar de werkplek, maar kun je even een ontspanmomentje voor jezelf hebben of even een afstemmomentje doen met collega’s.

Koffiehoek inrichten met sfeer

De laatste tip. Hoe vanzelfsprekend deze ook klinkt, in alle werkdrukte komt het er soms niet van de boel even schoon te maken. Toch is een schone, opgeruimde koffiecorner niet alleen een lust voor het oog, maar maakt deze ook de allerbeste indruk op bezoekers en blijft het een plezier voor elke medewerker om even de koffiepauze op het werk te nemen.

Wil je met me sparren over jouw koffiecorner? Ik kom met alle plezier bij jou op kantoor koffiedrinken en dan spar ik graag met je mee.