Weet je nog, die oude koffieautomaten met smaakloze gevriesdroogde koffie? Of die automaten waarmee je alleen instant koffie kon krijgen? Dat kan écht niet meer. Gelukkig is dat beeld bijna verdwenen, maar helaas toch nog op teveel plekken aanwezig. De kwaliteit van koffie op het werk is voor jou als werkgever of ondernemer allesbepalend en ik ga je uitleggen waarom. Hier zijn vijf redenen (van de vele 😉) waarom goede koffie op kantoor zo belangrijk is.

Goede koffie op het werk brengt mensen bij elkaar

Tegenwoordig heeft bijna iedereen toegang tot lekkere, goede koffie. Thuis staan pareltjes van koffieapparaten en meestal is om de hoek van het werk ook wel een goed café. Op kantoor kom je dus niet meer weg met een matige bak.

Wil je voorkomen dat collega’s naar buiten zwerven voor hun koffie en zo het broodnodige contact met de werkvloer verliezen? Dan heb je de juiste omgeving nodig op kantoor zelf. Is de koffie op kantoor net zo goed (of beter!) dan thuis of in het café om de hoek, dan is de kans groter dat medewerkers binnen blijven en bij de koffiecorner de nodige ontspanmomentjes of overlegmomentjes creëren. Goede koffie op het werk draagt absoluut bij aan een omgeving waar mensen graag bij elkaar komen.

Goede koffie op kantoor draagt bij aan een goede sfeer

Wist je dat vieze koffie nog steeds één van de eerste dingen is waar medewerkers over klagen? Klagen bepaalt voor een groot deel de dagelijkse sfeer op de afdeling. Maakt goede kwaliteit koffie dan echt zo’n verschil? Reken maar.

Stel je voor dat de koffie op het werk écht lekker is: de moeite waard om voor op te staan. Dan is er elke dag reden om samen naar het koffieapparaat te lopen óf om koffie voor elkaar te halen. Medewerkers zijn eventjes weg van het beeldscherm, strekken de benen, komen in beweging en hebben een mini pauze.

Door koffie voor elkaar te halen doen ze iets voor een ander en dat geeft een fijn gevoel. En iedereen heeft daarna de beste beloning: een dampende kop smaakvolle koffie om de volgende uren werk goed mee door te komen. Dus draagt goede koffie bij aan de sfeer op de afdeling? Ja zeker!

(Lekkere) koffie op het werk geeft een verhoogd gevoel van productiviteit

Eerlijk is eerlijk, de vele onderzoeken over de werking van koffie verschillen. Daarmee verschillen ook de meningen over of koffie daadwerkelijk de productiviteit verhoogt. Toch ervaren veel koffiedrinkers wel degelijk dat ze na zo’n lekker kopje bruin vocht weer met hernieuwde kracht doorkunnen. Zelfs die beleving doet wonderen op de werkvloer: het is goed voor het moreel, de motivatie en de energie. Iets dat nooit bereikt kan worden als mensen de eerste slok koffie meteen in de gootsteen terug willen spugen 😉.

De koffie op het werk maakt de eerste indruk bij bezoekers

Wat is het eerste dat je doet wanneer je externen bij je op kantoor ontvangt? Een kopje koffie aanbieden, natuurlijk. Het kopje koffie dat ze krijgen, draagt dus direct bij aan de eerste indruk die de persoon van jouw bedrijf krijgt. Is die persoon een (potentiële) klant, een zakenrelatie of een sollicitant, dan wil je natuurlijk een verpletterend goede eerste indruk maken. Reden te meer om te zorgen dat je met heerlijke koffie op kantoor hét verschil maakt.

Je medewerkers verdienen lekkere koffie

Jouw team werkt elke dag samen om je bedrijf succesvol te maken en houden. Je bedrijf draait op mensen en mensen draaien op koffie. Goede kwaliteit koffie is de simpelste en meest gewaardeerde dagelijkse beloning voor jouw team. Dit is een kleine aanpassing met een grote impact.

Goede koffie is betaalbaar!

Als je nu denkt “Alles goed en wel, maar is goede kwaliteit koffie dan niet onbetaalbaar? En moet ik dan ook meteen een nieuwe koffiemachine?”, dan kan ik je geruststellen. Er zijn zoveel opties voor zowel kleine als grote ondernemingen, dat er ook voor jou een oplossing is die voor jou betaalbaar is én kwaliteit waarborgt. En dat hoef je niet allemaal zelf uit te zoeken, want daar ben ik voor.

Gratis persoonlijk koffieadvies bij jou op kantoor: wat levert het je op?
Wanneer ik bij je langs kom voor een bezoekje krijg je

  • Advies over betaalbare koffiebonen die passen bij de smaak van de mensen op kantoor
  • Advies over hoe je huidige of een betaalbare nieuwe koffiemachine daarbij past

Plan een koffiemoment met me in

Tip! Lees ook mijn blog over de fijnste koffiecorners op kantoor.